Пролетно зареждане

Ето че най-накрая дойде и един от любимите сезони на хората – пролетта. Всичко навънка става цветно, красиво, ухае на ароматизатори, които използваме за колите и всякакви други места, птички пеят по цял ден, сякаш сме пуснали някоя мантра от компютъра, а слънцето грее с цялата си енергия, за да предаде един нов вид на нашата природа.

През този сезон хората обичат да се освобождават, от натрупалата се през годината, лоша енергия, качени килограми, прахоляк (най-често в домовете). Ето защо ние от ресторант – пицария Модена решихме да ви дадем няколко съвета за пролетно зареждане. Как да повдигнете духа си и да се заредите с енергия за предстоящото лято. В тези дни, за съжеление, може да ви се наложи да позабавите темпото с пиците на пещ, хубавото отлежало вино, но и същевременно не е задължително да ги отказвате напълно.

В тези прекрасни дни, изпълнени със свежест и прохлада, са една добра предпоставка за малко раздвижване на тялото. Разбира се изключваме дните когато се изсипва целия дъжд на света и нашето градче започва да прилича на тундра, сякаш всеки момент някои от National Geographic ще мине покрай вас с джипа си и ще започне да ви обеснява колко отровни и опасни са кучетата и котките намиращи се на улицата. Та в слънчевите дни една сутрешна разходка преди работа, а може и дори джогинг, би ви заредил с енергия достатъчна, че да не усетите работния си ден. Раздвижването на тялото с разходки или лек спорт е наистина едно от най-полезните дейности, които ви повдигат духа и тонуса. 

Когато комбинирате този тип дейност с правилното хранене, наблягането на свежите и разтителни продукти и зеленчуци, вие бързо и съзнателно ще усетите разликата във вашето тяло. Ще се заредите с енергийна бомба, която ще ви помогне да не се измаряте толкова често и бързо, а и най-вече ще влее позитивно настроение. Едно сливане напълно с природата и пролетното настроение.

Относно храненето. Всяко тяло се нуждае от енергия за да функционира правилно, а тя насреща се нуджае от храна. Рзбира се хубаво е да се хапва от всичко, но по малко. За обудряване и събиране на енергия, е хубаво да минете на режим на хранене, включващ салати, зеленчуци и малко месо ( но само печено! ), а може и от време на време да се поглезите с малко ядки. Все пак за да ходите сутрин и да бягате край блока или на някой стадион, трябва да можете да съберете сили да станете от леглото. 

Ако използвате тези няколко съвета, шанса да се заредите с положителна енергия е доста голям. Но незабравяйте, че ако не вярвате в това което вършите, няма как да получите големи резултати. Затова сега докато сте се все още на тази вълна, бързо влезте в нашия сайт на ресторант – пицария Модена и си поръчайте някои от нашите свежи и вкусни салати, за да сте в тон с времето!