Паста

Предполагаме, че ви е доста трудно да изберете какво да си поръчате от нашия уеб сайт за онлайн поръчки и доставка. Съчувстваме ви, всичко изглежда толкова вкусно и сочно, че не можете да си поръчате само едно. Не се тревожете, имате време да помислите, а ние ще ви облеем с интересна информация за италианската паста. Току-виж ви хрумне на кое ястие да се насладите.

Създаването на макаронени изделия, се счита че започва IV век пр. н. е., открити в изображения на стенописи още в Древен Египет. Там се приготвяли като обредно ястие, като нишките трябвало да посочат пътят на починалия към подземното царство Озирис.

Въпреки че това ястие е тясно свързано с италианската кухня, то става едно от традиционните и любими специалитети на италианците. Също така те са и най-големите производители на паста с 3,2 милиона тона на година, следвани от САЩ с 2,6 милиона и Бразилия с 1,3 милиона. Разбира се, тази храна става и една от най-обичаните в целия свят. Почти всяка култура има в менюто си някои от всички 600 различни форми на този продукт, най-разпространени от които са спагетите. 
Интересен факт за пълнозърнестата паста е, че тя е нискокалорична храна тъй като съдържа едва 190 калории на 50 грама сух пакет, а стандартен пакет от 400 грама има 760 калории. Също така съдържа и не малки количества белтъчини – около 13 на 100 грама, която я прави подходяща и предпочитана храна от спортисти. Това е един страхотен начин да си похапваме любимо ястие и същевременно да си пазим формата на тялото.

Като заключение можем да кажем, че пастата е универсално ястие, пригодено към всякакви предпочитания на хората. Тя е полезна и вкусна, нискокалорична за да се грижим за нашето тяло, за любители на месо и вегитарианци, за спортисти и хора които просто обичат да си похапват. Така че ако още не сте си избрали какво ви се яде, препоръчваме ви да опитате от нашата паста в ресторант – пицария Модена и ще останете доволни.