Морски деликатеси

Днес темата на ресторанти – пицария Модена, ще се състои в обсъждането на нетолкова традиционна италианска храна. Днес ще се потопим в любимата храна на хората през летния морски сезон, а именно морските деликатеси.

Те са вид храна различен и самостоятелен от всички други. Специфичния и екзотичен вкус ги поставя на едно високо ниво в кулинарията. Свежа, лятна храна, която прави топлите и вечерни дни по-приятни от всякога. Разновидноста им е огромна, а вкусовете са толкова различни и много на брой. Стават на всички ястия, като салати, предястия, основни, или просто суши което се хапва между другото като за фон.

В света има много видове риби и морски деликатеси. Някои от тях се готвят само в специализирани ресторанти от готвачи с опит, понеже може да бъдат смъртоносни, като рибата балон например. Нейният начин на приготвяне е доста специфичен, затова ви съветваме ако смятате да ядете риба Фугу, то първо вижте сертификата на готвача и проучете повече за нейния начин на приготвяне и отровата която съдържа тя. 

Морските деликатеси са едни от най-полезните и здравословни храни. Също така това е една от храните които не изисква много труд за да си я уловиш и да знаеш, че не е пълна с консерванти и добавки. Прясната уловена риба е много здравословна протеинова храна, богата на омега три мастни киселини и витамин D. Тези даровете са част от кухнята която присъства на почти всички диетични програми.

Като цяло, в тази обща тема, можем да кажем, че с идването на лятото и поддържането на фигурата можем да съчетаем и приятното и вкусно хранене.  А най-големият им чар е, ако можем да си ги поръчаме, някъде с гледка към морето

Гр.Варна – Modena restaurant & pizza
кв.Аспарухово, бул."Народни Будители" 2
ССА Сити Център Аспарухово, ет.3
 
РАБОТНО ВРЕМЕ
от 08:00 до 24:00
 
КОНТАКТИ
тел.052 98 42 42
моб. 0889 98 42 42
modenavarna@gmail.com