Етикет на хранене

Независимо дали сте на важна среща, с любим човек, или просто сте отишли на ресторант, за да си похапнете вкусна пица на пещ, етикетите за хранене е хубаво да се спазват, а в някои ситуации е дори задължително. По този начин показвате на другите вашата култура и възпитание. Днес в нашата тема на Модена ще дадем няколко съвета за хранене на обществени места и как да изглеждате по-приветливи в очите на другите.


В една среща, независимо дали е делова или с важен за вас човек, винаги е важно впечетлението което ще направите с вашето поведение. Когато сте в ресторант етикетът за държание повелява добри обноски към хората които ви обслужват, дори да не сте в добро настроение, персонала които ви обгрижва няма вина за вашите лични проблеми, а ако вината е в тях, повикайте оправител за да изгладите неприятностите. Ако вашата поръчка дойде първа, не започвайте да се храните докато не бъде сервирано и на останалите хора на масата, не е приятно и колтурно другите да гледат как се храните и да си облизват усните, чакайки с нетърпение тяхната поръчка. Не вадете лекарства на масата. Дори да се налага да ги изпиете преди хранене, направете го по възможно най-дискретния начин. Не слагайте телефона си на масата, ако не сте изключили звука му и някои ви звънне, извадете го без да поглеждате дисплея, вдигнете и обяснете, че в момента не можете да говорите и ще се обадите по-късно. След това се извинете на хората около себе си. Не им позволявайте да си помислят, че този, който се обажда, е по-важен от тях, особено ако човека насреща ви е жена. 

Високия тон на масата е силно забранен и ако не искате хората от съседните маси да ви слушат и да гледат намръщено, по-добре да говорите толкова високо колкото е нужно за да се чуете с вашия събеседник. Храненето с ръце, колкото и сочна и вкусна да е пицата на пещ, е абсолютно неетично. Колкото по-малко се оцапате със сос, толкова по-добре, а най-добре изобщо да не се цапате, затова са вашите вилици и ножове стоящи от двете ви страни на чинията. Не мляскайте и се хранете бавно, никои не засича поставянето на нов рекорд за най-бързо засмукване на храната от масата. Не пипайте чашата с вино с мазни ръце, винаги си проличават петната които са оставени след като сте отпили. И едно от най-важните правила при храненето – никога не говорете с пълна уста!

Спазвайки тези правила и норми за прилично поведение на обществено място, а дори и в домашни условия, ще ви дадът бонус точки към вашето впечетление което предавате на околните. А ако искате да се упражнявате за изпълняването на тези норми, можете да проръчате от нашия сайт на ресторант – пицария Модена и да приложите всички тези малки правила за хранене, за да сте спокойни при следващата, важна за вас, среща.