Свети Валентин

Когато човек желае нещо – няма граници за изобретателността му! Знаете притчата за светеца Валентин, роден в град Терни, Италия, който венчава млади влюбени, въпреки забраната на  император Клавдий II младите войници да се женят. Според легендата свети Валентин е правел тайни сватби и между влюбени, чиито родители не са били съгласни с любовта им. С тези си прояви на неподчинение и закрила на човешките чувства, Валентин е обявен за покровител на влюбените или "светец на любовта".

Денят на Свети Валентин е времето, когато хората по цял свят показват чувства на любов, привързаност и приятелство, показват благодарност на хората, които обичат или обожават.

И така – спирам до тук. Не искам да превръщам статията в прехласване по католически празник, който не е български традиционен.

Все пак ми се иска да кажа, че усещането за Любов е едно прекрасно летене вътре в нас. И то ни се случва всеки ден. Кому е нужно точно на 14.02. да изведем любимия на ресторант?!

Да. Ние от ресторант-пицария Модена сме тук, очакваме ви с цялата си любов, но и през останалите дни от годината можем да показваме отношение и внимание. 

Любовта не е чувство, което се показва веднъж на 365 дни за около 24 часа. Можем да го показваме всеки ден. Начините са много. Закуска в леглото, разходка по брега на морето, да я/го поканите на импровизиран танц в кухнята или да пристъпите леко зад гърба му и да го погалите с целувка. ….

Ние можем само да ви се радваме и да се погрижим за доброто ви настроение с хубава храна, приготвена от нашите майстор-готвачи: Любима пица на пещ, или традиционни български ястия, поднесени с чаша червено вино и накрая изкушението за вкусовите сетива – шоколадова пица Нутела.

Храната ни прави щастливи! А хубавата и здравословна храна ни кара да изглеждаме спокойни, привлекателни и с този специален блясък в очите … на влюбена жена!

Да си доставяме тая любов ежедневно с малка помощ от менюто за доставки