Рецепта за Вълшебна Коледа

Коледният празник е един от най-обичаните празници на християните. Празнува се на 25 декември и е познато още като Рождество Христово, Бижич или Божик. На него християните честват раждането на Иисус Христос. Наименованието му идва от римските празници Календи, посветени на зимното слънцестоене. Първообразът на добрия старец на име Дядо Коледа може да се търси в лицето на Свети Никола, живял трети – четвърти век във византийската провинция, който останал в историята като благороден, щедър, дълбоко религиозен и посветен на църквата човек.

Днес в нашата тема ще разкрием тайната за радоста и семейното единство на този празник . Ще изразим една рецепта за вълшебна Коледа, наблягайки на важните моменти. Ще навлезем дълбоко в този християнски празник и ще пресъздадем една картина на хубавите моменти, който се запомнят за цял живот. 
Едно от най-важните неща, за създаването на тази „рецепта“ е нещото което никой не трябва да забравя – семейството. Да бъдеш заедно със семейството си на Бъдни вечер и Коледа е смисълът на Рождество Христово. Работата в екип за украсяване и допринасяне на този празничен уют, създава близост и истинско чувство на радост за цялото семейство. Украсяването на елхата от малките деца с герлянди и лампички, заедно със своите родители, който ги опътват, коя топчица къде да сложат, за да е равномерно украсена. Окачването на големите червени чорапи, който чакат да бъдат напълнени с всякакви сладки и белите фигурки изрисувани по прозорците на дома с пяна. Един идеал за създаването на Коледната магия. Не след дълго започва и слагането на богатата трапеза, която бива заобиколена от всички страни. Паленето на свещите и поставянето на топлата питка. На следващата сутрин събирането на всички около елхата, която магически се е напълнила с подаръци, чакащи само да отидат при своя собственик. Слагането на коледни шапки и събирането пред телевизора за да гледат поредната серия на филма Сам вкъщи. Всички тези моменти остават в съзнанието, като весели и щастливи спомени никога незаличавани. Тайната е единството на цялото семейство, работата в еип и празничната магия. Едно незабравимо изживяване, една рецептна за вълшебна Коледа!