Както вече казахме в предната тема, италианската паста, е една уникална храна, с дълга и интригуваща история, подходяща за всички хора по света, с различни вкусови желания и потребности. Добрата паста е удоволствие за сетивата, на която можем да се наслаждаваме всеки ден. В тази тема ще си поговорим малко за различните видове паста и техните специфики в съдържанието им.
Пастата се прави от тесто, поради тази причина разновидностите на паста зависят от креативността на хората, с различна форма и дължина, по-тънки - по-дебели и т.н. Най-познатите за хората са:
- Спагети– тънки и дълги пръчици. Това е най-популярният вид паста познат на хората. Сервира се със севъзможни сосове, и са любими на всеки човек.
- Спагетини– те се смятат за предшественици на спагетите, но са много по-тънки и поради това се сервират с по-леки сосове.
- Лазаня– това е най-старият вид паста. Представлява сушени, плоски и правоъгълни ленти, които се редят едно върху друго, а между тях се поставя сос или друг вид плънка.
- Кускус– на италиански името означава „зърна пипер“. Този тип паста се приготвя бързо и може да се добавя в супи и салати. Също така може да се предлага и със сосове.
- Равиоли – представляват правоъгълничета пълни с плънка, като тестото им може да бъде обогатено с домати, спанак или яйца, при което тестото се оцветява в съответния цвят.
Пастата се прави от тесто, поради тази причина разновидностите на паста зависят от креативността на хората, с различна форма и дължина, по-тънки - по-дебели и т.н. Най-познатите за хората са:
- Спагети– тънки и дълги пръчици. Това е най-популярният вид паста познат на хората. Сервира се със севъзможни сосове, и са любими на всеки човек.
- Спагетини– те се смятат за предшественици на спагетите, но са много по-тънки и поради това се сервират с по-леки сосове.
- Лазаня– това е най-старият вид паста. Представлява сушени, плоски и правоъгълни ленти, които се редят едно върху друго, а между тях се поставя сос или друг вид плънка.
- Кускус– на италиански името означава „зърна пипер“. Този тип паста се приготвя бързо и може да се добавя в супи и салати. Също така може да се предлага и със сосове.
- Равиоли – представляват правоъгълничета пълни с плънка, като тестото им може да бъде обогатено с домати, спанак или яйца, при което тестото се оцветява в съответния цвят.